Λογισμικό: Γιατί να επιλέξεις προσαρμοσμένο software για την επιχείρησή σου

software

Η επένδυση σε νέες τεχνολογίες μπορεί να είναι ένα αγχωτικό μέρος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Αν ψάχνετε για μια λύση λογισμικού, σκεφτείτε τι προσφέρει το προσαρμοσμένο λογισμικό. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, το “σωστό” λογισμικό μπορεί να είναι κάτι που δεν υπάρχει ακόμα. Η επιλογή του σωστού επιχειρηματικού λογισμικού μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία. Οι προκατασκευασμένες λύσεις λογισμικού κοστίζουν λιγότερο και είναι πιο γρήγορες στην εφαρμογή, ενώ οι προσαρμοσμένες λύσεις προσφέρουν μεγαλύτερο έλεγχο και πιθανά μελλοντικά έσοδα.


Για τις εταιρείες με περιορισμένους πόρους, το κόστος συχνά κερδίζει τελικά και τους οδηγεί να επιλέξουν λύσεις όχι ιδιαίτερα κατάλληλες για εκείνες. Ωστόσο, αυτές οι πιο οικονομικές λύσεις μπορούν να οδηγήσουν σε απροσδόκητα προβλήματα. Η “σωστή” επιλογή εξαρτάται από το τι χρειάζεται μια εταιρεία για να φτιάξει το λογισμικό της. Εν ολίγοις, το δίλημμα μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται αρχικά. Αν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε μεταξύ της φθηνότερης επιλογής και της δημιουργίας εξατομικευμένης λύσης με βάση τις ανάγκες σας, ίσως συνειδητοποιήσετε ότι δεν χρειάζεται να επιλέξετε καθόλου μεταξύ των δύο. Απλώς πρέπει να λάβετε υπόψη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε λύσης λογισμικού.


Σύγκριση τυποποιημένου λογισμικού με προσαρμοσμένο λογισμικό


Όταν πρέπει να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τυποποιημένο οικονομικό λογισμικό ή να επενδύσετε σε προσαρμοσμένη ανάπτυξη λογισμικού, η πρώτη λύση τείνει να φαίνεται πιο ελκυστική με την πρώτη ματιά. Εξάλλου, το τυποποιημένο λογισμικό φέρει συνήθως χαμηλότερη τιμή και απαιτεί λιγότερο χρόνο για την εγκατάστασή του. Μπορεί να κάνει ό, τι χρειάζεστε αμέσως.


Μόλις ξεπεράσετε αυτά τα βραχυπρόθεσμα οφέλη, όλα αρχίζουν να αλλάζουν. Το τυποποιημένο λογισμικό είναι υποδεέστερο, όταν πρόκειται για επεκτασιμότητα και προσαρμοστικότητα. Αντί να δημιουργείται σύμφωνα με τις μοναδικές ανάγκες και στόχους της εταιρείας σας, έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί επιχειρήσεις συγκεκριμένου μεγέθους και τύπου. Προσπαθήστε να υπερβείτε οποιονδήποτε από αυτούς τους περιορισμούς και θα μείνετε με μια λύση που παλεύει να συμβαδίσει.


Το προσαρμοσμένο λογισμικό, από την άλλη πλευρά, σας παρέχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που κανείς άλλος δεν μπορεί εύκολα να αναπαράγει. Οι εξατομικευμένες λύσεις λογισμικού σάς επιτρέπουν να καθοδηγείτε και να λειτουργείτε την επιχείρησή σας όπως κρίνετε εσείς, διευκολύνοντας την ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες εσωτερικές ανάγκες και εξωτερικές απαιτήσεις. Μπορεί, επίσης, να αυξήσει την ικανοποίηση και την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Όταν οι εργαζόμενοι σας βλέπουν να επενδύετε σε προϊόντα που βοηθούν τη ροή εργασίας τους, τείνουν να είναι πιο αφοσιωμένοι και παραγωγικοί.


Αξιολόγηση του κόστους των λύσεων λογισμικού


Ακόμα και με τα πλεονεκτήματα του προσαρμοσμένου λογισμικού, μπορεί ακόμα να μην σας φαίνεται ότι αξίζει την υψηλότερη τιμή και τον μεγαλύτερο χρόνο ανάπτυξης. Αναλογιστείτε, λοιπόν, το εξής: Το μέσο έργο ανάπτυξης λογισμικού διαρκεί λίγο περισσότερο από τέσσερις μήνες για να ολοκληρωθεί, κάτι που δεν είναι και πολύ, αν σκεφτείτε ότι ο επανασχεδιασμός ενός ιστότοπου μπορεί να διαρκέσει από δύο έως τέσσερις μήνες. Και αν κοιτάξετε τη μεγάλη εικόνα, το κόστος αρχίζει να φαίνεται πιο λογικό.


Με το προσαρμοσμένο λογισμικό, δεν χρειάζεται να πληρώνετε για νέες λειτουργίες που δεν χρειάζεστε ή να ανανεώνετε άδειες με την πάροδο του χρόνου. Οι προσαρμοσμένες λύσεις βασίζονται στις ακριβείς προδιαγραφές σας, πράγμα που σημαίνει ότι μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα και ενσωματώνονται στα εργαλεία που χρησιμοποιείτε ήδη. Το εξατομικευμένο λογισμικό προσφέρει, επίσης, καλύτερη ασφάλεια: Οι χάκερ προτιμούν να εισχωρήσουν σε λογισμικό που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες επιχειρήσεις παρά σε μια προσαρμοσμένη λύση που χρησιμοποιείται από μία μόνο εταιρεία.


Όλα αυτά προσθέτουν μια κλιμακούμενη, οικονομικά αποδοτική λύση που μπορεί να λειτουργήσει για την επιχείρησή σας τόσο τώρα, όσο και στο μέλλον. Παρόλο που οι προκατασκευασμένες λύσεις μπορεί να φαίνονται ως η καλύτερη επιλογή σήμερα, το λογισμικό που κατασκευάζεται κατά παραγγελία μπορεί να εξελιχθεί με την πρόοδο της επιχείρησής σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top