WordPress: Γιατί είναι απαραίτητα τα plugins;

Wordpress-Plugins

Το WordPress είναι ένα από τα πιο πανταχού παρόντα προγράμματα δημιουργίας ιστού εκεί έξω, και υπάρχει από το 2003. Το WordPress μετακόμισε από την ιδιωτική ιδιοκτησία και έγινε εργαλείο ανοιχτού κώδικα το 2010, και τότε πραγματικά απογειώθηκαν τα plugins.

Ως εργαλείο ανοιχτού κώδικα, η πλατφόρμα (όπως κάθε άλλη) έχει ορισμένους περιορισμούς. Για να επιλύσουν αυτούς τους περιορισμούς, οι προγραμματιστές σχεδίασαν πάνω από 50.000 plugins, που συμπληρώνουν τα κενά, όπου το προϊόν του WordPress δεν μπορεί να φτάσει ή να χωρέσει. Για παράδειγμα, ορισμένα plugins προσθέτουν λειτουργίες όπως αντίγραφα ασφαλείας περιεχομένου, έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και συνδέσεις Google Analytics. Άλλα διευκολύνουν την κοινή χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέσω λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή μάρκετινγκ μέσω email.

Συνήθως, η εγκατάσταση μιας νέας προσθήκης είναι μια απλή διαδικασία, που περιλαμβάνει την εξουσιοδότηση τρίτου παρόχου προσθηκών για πρόσβαση στον ιστότοπό σας WordPress μέσω ενός κλειδιού σύνδεσης ή API. Στη συνέχεια, μπορείτε να βρείτε τις plugins σας στην πλευρά διαχειριστή του ιστοτόπου σας και να τις διαχειριστείτε απευθείας στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Δεδομένου, ότι το WordPress δεν έχει πολλές λειτουργίες ενσωματωμένες απευθείας στο προϊόν, πρέπει να εγκαταστήσετε μεμονωμένα plugins για φόρμες επικοινωνίας, φιλτράρισμα σχολίων ανεπιθύμητων μηνυμάτων, βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης στη σελίδα (SEO) και άλλα. Οι περιορισμοί του WordPress ως δημιουργού ιστοτόπων σημαίνουν, ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε plugins για να λειτουργεί σωστά ο ιστότοπός σας. Δεν έχετε επιλογή, αλλά έχετε επίσης 50.000+ επιλογές plugins.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των plugins του WordPress

Ακολουθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που πρέπει να έχετε υπόψη πριν πατήσετε “εγκατάσταση”.

Πλεονεκτήματα των προσθηκών WordPress

  • Ευελιξία και προσαρμογή: Εάν θέλετε να προστεθεί κάτι στη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας WordPress, το πιθανότερο είναι ότι δεν είστε το πρώτο άτομο που θέλετε αυτή τη δυνατότητα. Μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη, την ορατότητα αναζήτησης, τις δυνατότητες του ιστότοπου και πολλά άλλα χρησιμοποιώντας plugins. Όταν δεν τα θέλετε πια, απλώς απεγκαταστήστε τα.
  • Ποικιλία λύσεων: Υπάρχουν πάνω από 50.000 plugins διαθέσιμα σε εσάς. Συχνά, τα plugins ομαδοποιούνται σε κατηγορίες και ο Κατάλογος περιλαμβάνει κριτικές χρηστών και κατατάξεις. Εάν δεν σας αρέσει το πρόσθετο που δοκιμάσατε, μπορείτε να δοκιμάσετε το πρόσθετο με την επόμενη υψηλότερη βαθμολογία σε αυτήν την κατηγορία και ούτω καθεξής.
  • Φιλικότητα προς τους αρχάριους: Δεδομένου ότι τα περισσότερα εργαλεία ανοιχτού κώδικα είναι σχεδιασμένα για προγραμματιστές, όχι για μη προγραμματιστές, τα plugins μπορούν να λειτουργήσουν ως βοηθοί για τους μη προγραμματιστές, ώστε να δημιουργήσουν αποτελεσματικούς ιστότοπους με προηγμένες λειτουργίες.
  • Γρήγορη αντιμετώπιση προβλημάτων όταν προκύψει ένα πρόβλημα: Συχνά, θα βρίσκεστε στον “Κατάλογο προσθηκών” να ψάχνετε τις ετικέτες και τις ενότητες για μια συγκεκριμένη λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Εάν η προσθήκη λειτουργεί και λύνει το πρόβλημά σας, μπορείτε να επιστρέψετε στο να κάνετε πραγματικά τα πράγματα που θέλετε να κάνετε, όπως η σχεδίαση στο μπροστινό μέρος.
plugins

Μειονεκτήματα των plugins του WordPress

  • Ασφάλεια: Η χρήση 10-20 προσθηκών για τη λειτουργία ενός βασικού ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου σημαίνει, ότι ο ιστότοπός σας είναι συνδεδεμένος με τόσες πολλές εταιρείες . Αν δεν αφιερώσετε χρόνο για να διαβάσετε τον δικηγόρο σας πάνω από κάθε συμφωνία χρήστη κατά την εγκατάσταση μιας νέας προσθήκης, δεν υπάρχει μεγάλη ασφάλεια. Αυτό είναι αρκετά χαρακτηριστικό για εργαλεία ανοιχτού κώδικα – “αγοραστής” προσέξτε και εάν κάποιος κλέβει τα πράγματά σου όταν δεν κοιτάς, είσαι μόνος σου.
  • Πολυπλοκότητα και συντήρηση: Σε έναν τέλειο κόσμο, όλα τα plugins σας λειτουργούν αρμονικά, αλλά δυστυχώς, η πραγματικότητα δεν είναι πάντα έτσι. Ανάλογα με τα plugins σας, μπορεί να χρειαστεί να εγκαθιστάτε τακτικά ενημερώσεις ή να αντιμετωπίζετε τους περιορισμούς, που παρουσιάζονται από τα ίδια τα plugins. Επιπλέον, τα πρόσθετά σας πρέπει να συμβαδίζουν: μια δυσκίνητη γραμμή κώδικα μπορεί να επιβραδύνει ολόκληρο τον ιστότοπό σας. Δεν μπορείτε να ξέρετε ότι θα το κάνουν, μέχρι να τα εγκαταστήσετε και να δείτε μόνοι σας.
  • Εξάρτηση από τρίτα μέρη: Οι καθιερωμένες εταιρείες που παράγουν plugins είναι συνήθως αξιόπιστες, αλλά τα περισσότερα plugins δεν έχουν κατασκευαστεί από εξωφρενικά διάσημες και τεράστιες εταιρείες λογισμικού. Εάν ο προγραμματιστής των προσθηκών σας σταματήσει να λειτουργεί αύριο, το ίδιο και εσείς!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top