4 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε έναν τεχνικό SEO!

seo

Η αύξηση των εσόδων και της ευαισθητοποίησης από την αναζήτηση βασίζεται στην υγεία του ιστότοπού σας. Η σημερινή επιτυχία στην οργανική αναζήτηση έχει να κάνει με πολύ περισσότερα από τις λέξεις-κλειδιά και το περιεχόμενο. Απαιτούνται τεχνικά υγιείς ιστότοποι στο σημερινό τοπίο μάρκετινγκ. Σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι τεχνικές πτυχές του ιστότοπού σας παίζουν τεράστιο ρόλο στο πόσο καλά αποδίδει το περιεχόμενό σας.

Εάν οι υπεύθυνοι τεχνικοί SEO δεν αφιερώνουν χρόνο για να βελτιστοποιήσουν κρίσιμες τεχνικές πτυχές του ιστότοπού σας, που επηρεάζουν την ταχύτητα της σελίδας, τη δημιουργία ευρετηρίου και πολλά άλλα, θα μπορούσε να σημαίνει απώλεια επισκεψιμότητας και εσόδων. Ακολουθούν τέσσερις βασικές τεχνικές εργασίες, που πρέπει να φροντίσουν οι τεχνικοί SEO για να βοηθήσουν στην αύξηση της οργανικής ορατότητας.

1. Βελτιστοποιήστε την αρχιτεκτονική του ιστότοπου

Η αρχιτεκτονική είναι το θεμελιώδες στάδιο. Εάν η συνολική δομή του ιστότοπου δεν είναι βελτιστοποιημένη για απόδοση αναζήτησης, τότε οποιαδήποτε μεμονωμένη σελίδα σε αυτόν τον ιστότοπο δεν έχει ρυθμιστεί, ώστε να έχει τις καλύτερες πιθανότητες να ανιχνευθεί, να εμφανιστεί με αποτελέσματα αναζήτησης και τελικά να μετατραπεί σε στοιχείο, που οδηγεί σε έσοδα. Δεν υπάρχουν δύο ίδιοι ιστότοποι, αλλά οι περισσότεροι επαγγελματίες της αναζήτησης συμφωνούν, ότι οι αρχιτεκτονικές τοποθεσιών πρέπει γενικά να έχουν μια λογική ροή με μια ιεραρχία σελίδων. Αυτό βοηθά τους χρήστες και τα προγράμματα ανίχνευσης να κατανοήσουν τον ιστότοπό σας.

2. Βεβαιωθείτε ότι οι σελίδες είναι ανιχνεύσιμες

Οι σελίδες σας θα πρέπει να είναι προσβάσιμες σε μηχανές αναζήτησης και χρήστες μέσω έγκυρων κωδικών κατάστασης. Οι υπεύθυνοι SEO θα πρέπει να βεβαιωθούν, ότι οι σελίδες που θέλουν να συμπεριληφθούν στο ευρετήριο έχουν κωδικό κατάστασης 200 HTTP. Οι υπεύθυνοι του μάρκετινγκ αναζήτησης θα πρέπει, επίσης, να διασφαλίσουν, ότι τα αρχεία robots.txt δεν αποκλείουν σελίδες, που θέλουν να ευρετηριαστούν. Μια εσφαλμένη οδηγία απαγόρευσης θα μπορούσε να εμποδίσει τους ανιχνευτές να μην προβάλουν καθόλου τις σελίδες σας.

seo
seo

3. Ελέγξτε ποιες σελίδες επιτρέπουν τη δημιουργία ευρετηρίου

Ακριβώς επειδή οι σελίδες σας είναι ανιχνεύσιμες δεν σημαίνει, ότι μπορούν να ευρετηριαστούν. Οι έμποροι πρέπει να βεβαιωθούν, ότι οι “ετικέτες ρομπότ” των σελίδων τους επιτρέπουν τη δημιουργία ευρετηρίου. Εάν μια σελίδα δεν έχει ευρετηριαστεί από τις μηχανές αναζήτησης, τότε δεν θα εμφανίζεται καθόλου στους χρήστες στα αποτελέσματα αναζήτησής τους.

4. Βελτιώστε την εμπειρία σελίδας

Οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να πραγματοποιήσουν μετατροπές σε ιστότοπους που προσφέρουν κακές εμπειρίες, όπως σελίδες αργής φόρτωσης. Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης ενθαρρύνουν τους ιδιοκτήτες ιστότοπων να βελτιστοποιήσουν τις τεχνικές τους δομές για να αποτρέψουν κάτι τέτοιο, επιτρέποντας στο περιεχόμενό τους να λάμψει στα αποτελέσματα αναζήτησης. Εάν δεν διορθώσετε την τεχνική βάση σας, οι επενδύσεις σας στο περιεχόμενο και τις λέξεις-κλειδιά δεν πρόκειται να λάβουν την απόδοση που περιμένετε.

Η αναγκαιότητα του τεχνικού SEO

Η προσοχή στην τεχνική ποιότητα του ιστότοπού σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του SEO. Ωστόσο, η συμμετοχή των μελών της ομάδας και των στελεχών της εταιρείας μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση. Η δημιουργία μιας ισχυρής τεχνικής βάσης για τον ιστότοπό σας, ώστε να κατατάσσεται καλά στο Google και να παρέχει εξαιρετική εμπειρία στους χρήστες του ιστότοπού σας, περιλαμβάνει πολλά μέρη. Επεκτείνεται πέρα από τα όρια των περισσότερων ομάδων μάρκετινγκ. Ένας τεχνικός SEO είναι απαραίτητος, αν θέλετε να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top