Πώς να εκτοξεύσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης

Βελτιστοποίηση SEO από τη Netbrain

Έχετε δημιουργήσει το eshop του καταστήματος σας και τώρα ψάχνετε τρόπους να γίνει γνωστό σε ένα πιο ευρύ κοινό; Τότε πρέπει να κάνετε τις μηχανές αναζήτησης συμμάχους σας!
Όλοι μας όταν ψάχνουμε μια πληροφορία ή ένα προϊόν ηGoogle είναι η πρώτη μηχανή αναζήτησης στην οποία κατευθυνόμαστε. Και, αν η πληροφορία που αναζητούμε δεν είναι ιδιαίτερα εξεζητημένη, συνήθως επισκεπτόμαστε τις ιστοσελίδες που εμφανίζονται πρώτες πρώτες στα αποτελέσματα.
Αντίστοιχα κι ο υποψήφιος πελάτης του eshop σας θα επισκεφθεί τις πρώτες ιστοσελίδες που εμφανίζονται μπροστά του. Ανάμεσα σ’ αυτές πρέπει να είναι και η δική σας!
Ας δούμε πως θα κατορθώσετε να εμφανιστεί το eshop σας στα top αποτελέσματα της Google:

 1. Δώστε προσοχή στις λέξεις κλειδιά
  Το περιεχόμενο του καταστήματος σας και οι λέξεις κλειδιά που θα χρησιμοποιήσετε, πρέπει να έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο του eshop σας. Προσπαθήστε να εισάγετε λέξεις κλειδιά όχι απλά όμορφες αλλά και ακριβείς. Λέξεις που θα χρησιμοποιούσε ο υποψήφιος πελάτης σας στην αναζήτηση του, λέξεις που του είναι οικείες . Αποφύγετε τις πολλές ειδικές ορολογίες παρά μόνο όταν είναι απαραίτητες.
 2. Δώστε έμφαση στο περιεχόμενο του eshop σας
  Δημιουργήστε περιεχόμενο ξεχωριστό, δείξτε ότι ασχολείστε ενεργά με το eshop σας και ότι ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις που το αφορούν. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε αν αρθρογραφείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ανανεώνετε το blog του eshop σας συχνά.
 3. Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη των Social Media
  Φροντίστε να αναρτάτε συχνά δημοσιεύσεις, φωτογραφίες, βίντεο με προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Έτσι δίνετε περισσότερο υλικό στη Google και αυξάνετε τις πιθανότητες σας να βρεθείτε ψηλά στα αποτελέσματα αναζητήσεων.
 4. Προσπαθήστε το ehsop σας να έχει αρκετά backlinks
  Βacklinks δημιουργούνται όταν άλλες ιστοσελίδες να μιλούν για τη δική σας ή ακόμα και να παραθέτουν τον σύνδεσμο σας. Αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για το eshop σας, η Google λατρεύει κάτι τέτοια! Απλά απαιτείται προσοχή ώστε να μιλήσουν για το eshop σας αξιόλογες ιστοσελίδες με εξίσου ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top