SEO: 5 τρόποι για να αυξήσετε τη δημοτικότητα του brand σας

SEO

Σε αντίθεση με πολλά άλλα κανάλια στο ψηφιακό μάρκετινγκ, η αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας SEO είναι διαφορετική, καθώς βοηθά στην επίτευξη σταθερών μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων. Μία από τις κύριες ευθύνες των διευθυντών μιας μάρκας και των εμπόρων είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας ενός brand. Ενώ το SEO έπαιζε πάντα ρόλο στην αύξηση της αναγνώρισης μάρκας για τις επιχειρήσεις, η λειτουργία του εξελίχθηκε σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Λοιπόν, πόσο εύκολο είναι να διαδώσετε την αναγνωρισιμότητα της μάρκας;


Οι πρώτες μέρες του διαδικτύου, όταν οι ψηφιακοί έμποροι απλώς πλημμύριζαν σελίδες προορισμού με το όνομα της μάρκας, έχουν γίνει παρελθόν. Σήμερα, θα χρειαστείτε ένα καλά μελετημένο σχέδιο SEO, τόσο για τοπική όσο και για παγκόσμια προβολή, για να ενισχύσετε την αναγνώριση της μάρκας της εταιρείας σας.


Με την πρόοδο της τεχνολογίας, οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης έχουν γίνει πιο έξυπνοι, πιο εξελιγμένοι και πολύ πιο επικεντρωμένοι στον χρήστη. Οι μάρκες μάχονται σήμερα σε μια πολύ ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά, σε ένα εξαιρετικά δυνατό περιβάλλον. Ωστόσο, το SEO μπορεί να βοηθήσει στην ανάδειξη της μάρκας σας πάνω από τον ανταγωνισμό. Το γνωρίζουμε γιατί έχει επιτευχθεί.


Πώς το SEO βοηθά στην προώθηση της μάρκας;


Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και αναγνώριση μάρκας μπορεί να συνυπάρχουν. Ενώ η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία οργανικής επισκεψιμότητας, βοηθά επίσης στην οικοδόμηση και την ενίσχυση της αναγνώρισης του brand. Καλό θα ήταν να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης για να αυξήσετε την αναγνώριση της μάρκας και πώς να αξιολογήσετε την επιτυχία της.


Ποιος είναι ο στόχος μιας στρατηγικής βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης; Η λύση είναι απλή για πολλούς επαγγελματίες: δημιουργήστε οργανική κίνηση. Άλλωστε, η κατάταξη ενός ιστότοπου στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Αναζήτησης Google σημαίνει καταγραφή “κλικ” από τους περισσότερους επισκέπτες, οι οποίοι ουσιαστικά δεν βλέπουν ποτέ πέρα από την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων.


Ωστόσο, έχετε σκεφτεί ποτέ ότι το SEO και η αναγνώριση μάρκας είναι, επίσης, μια φυσική εφαρμογή; Η πρώτη σελίδα της Google ενισχύει την προβολή της μάρκας, την εξουσία και την αλληλεπίδραση, αυξάνοντας έτσι την ευαισθητοποίηση της μάρκας στην αγορά. Και, ανάλογα με τους στόχους της εταιρείας, αυτό μπορεί να αξίζει πολύ περισσότερο από τα κλικ.


3 τρόποι που το SEO μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της μάρκας


Στόχευση σε συγκεκριμένο κοινό


Η σύγχρονη περίοδος επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν μεγαλύτερο επίπεδο αλληλεπίδρασης με την πελατειακή τους βάση. Αντί να μιλάτε απλώς με το κοινό σας, μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε, για να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε το εμπορικό σήμα σας. Οι μικρές εταιρείες επωφελούνται από τη στόχευση ενός εξειδικευμένου κοινού, αφού μπορούν να χρησιμοποιήσουν έξυπνη χρήση λέξεων-κλειδιών, για να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού και να δημιουργήσουν μια υπερ-εστιασμένη μάρκα για τη μεγάλη νίκη.


Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο η στόχευση εξειδικευμένου κοινού μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την επωνυμία σας: εστιάζοντας σε ένα συγκεκριμένο δημογραφικό στοιχείο, αυξάνετε τις πιθανότητές σας να συνεργαστείτε με νέους καταναλωτές, να μιλήσετε με τρέχοντες πελάτες και να στοχεύσετε αποτελεσματικά τις προσφορές σας. Το αξίωμα είναι απλό: μια εστιασμένη μάρκα είναι μια επιτυχημένη μάρκα. Η έρευνα λέξεων-κλειδιών μπορεί να σας βοηθήσει στην εδραίωση της κυριαρχίας στην περιοχή που επιλέξατε.


Ανάπτυξη ως Αρχή


Ο έλεγχος της εικόνας της επωνυμίας σας είναι ο στόχος στο παιχνίδι της αναγνωρισιμότητας της μάρκας. Εάν πετύχετε να αναπτύξετε μια καλή εικόνα για το brand σας, μπορεί να αναμένετε σημαντική αύξηση των κερδών. Ωστόσο, πώς μπορεί το SEO να σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερο έλεγχο ως προς την αντίληψη της επιχείρησής σας.


Λοιπόν, το 2021 το SEO σημαίνει να κερδίσετε τη Google. Εάν η επωνυμία σας εμφανίζεται ψηλά από την Google και έχει με αυτόν τον τρόπο την έγκρισή της, οι άνθρωποι είναι πιθανό να σας εμπιστευτούν.


Βελτιστοποιήστε το περιεχόμενό σας για τις πιο σημαντικές λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επωνυμία σας. Συνδέοντας τη στρατηγική λέξεων-κλειδιών με το σχέδιο επωνυμίας σας, το SEO μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την επωνυμία σας.

Link Building


Ας ξεκινήσουμε με το αυτονόητο. Η δημιουργία ενδιαφέροντος για το εμπορικό σήμα συνεπάγεται την αύξηση της αναγνώρισης και αποδοχής μιας μάρκας, σωστά; Εξετάστε τον εικονικό κόσμο στον οποίο κυβερνά το SEO. Εδώ παίζει ρόλο η δημιουργία συνδέσεων σε στρατηγικό επίπεδο.


Η χρήση τεχνικών δημιουργίας “broken link”, η δημιουργία infographics και η ενεργός συμμετοχή σε ομάδες κοινωνικών μέσων, μπορεί να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε κάποιους σταθερούς συνδέσμους.


Με την απόκτηση σημαντικής δυναμικής σε ιστότοπους όπως το Reddit, η αναγνώριση της μάρκας σας μπορεί να εκτοξευθεί και αναπόφευκτα, θα ακολουθήσουν backlinks. Τέλος, το branding και το SEO ωφελούνται φυσικά. Αυτός είναι ένας από τους στόχους της δημιουργίας συνδέσμων, με αποτέλεσμα, τελικά, την απόκτηση ενός μεγαλύτερου κοινού και την ανάπτυξη της μάρκας σας.


Ειδικές γνώσεις για το SEO Brand Marketing


Μια επιχείρηση που επιδιώκει να ενισχύσει την αναγνώριση της μάρκας θέλει να γίνει αντιληπτή και να τη θυμάται το κοινό. Ωστόσο, δεν είναι αρκετό για τους καταναλωτές να αναγνωρίζουν το όνομα της μάρκας. Πρέπει επίσης να είναι σε θέση να προσδιορίσουν τις αξίες, την προσωπικότητα, την ειδικότητα και τα προϊόντα της μάρκας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναγνώριση, αλλά και τη μνήμη και τη διάκριση. Η μάρκα έχει μια ξεχωριστή θέση στις σκέψεις των ανθρώπων.

2 σκέψεις για το “SEO: 5 τρόποι για να αυξήσετε τη δημοτικότητα του brand σας”

  1. Παράθεση: SEO vs Διαφήμιση PPC : Ποια είναι η καλύτερη επιλογή; - Κατασκευή ιστοσελίδων

  2. Παράθεση: Τα καλύτερα εργαλεία SEO για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο! - Κατασκευή ιστοσελίδων

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top