SEO: 6 τρόποι για να παραμένετε ενήμεροι σχετικά με το SEO

seo

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι ένα δύσκολο πεδίο. Ακριβώς όταν νομίζετε, ότι έχετε καταλάβει πώς λειτουργεί, η Google πηγαίνει και αλλάζει τον αλγόριθμο και ό,τι λειτουργούσε παλιά δεν λειτουργεί πλέον τόσο καλά. Ή απλά υπάρχει ένα νέο στοιχείο για να υπολογίσετε στις προσπάθειές σας για SEO. Αν και μπορεί να θέλετε να το διαγράψετε ως «κόστος επιχειρηματικής δραστηριότητας» στο SEO, αυτές οι συνεχείς αλλαγές είναι στην πραγματικότητα για έναν καλό λόγο: η Google προσπαθεί πάντα να αναπτύξει μια καλύτερη κατανόηση του τρόπου, με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

Οι αλλαγές στους αλγόριθμους αναζήτησης γίνονται με στόχο την παροχή καλύτερων, πιο σχετικών πληροφοριών στους χρήστες. Και ενώ αυτό είναι εξαιρετικό για τους χρήστες, σημαίνει επίσης ότι οι επαγγελματίες SEO πρέπει να παραμένουν συνεχώς ενημερωμένοι για τις τελευταίες αλλαγές και τις βέλτιστες πρακτικές. Και αυτό μπορεί να είναι από μόνο του μια σημαντική χρονική δέσμευση.

Συμβουλές για να παραμείνετε στην κορυφή των τάσεων SEO

Είτε είστε έμπειρος επαγγελματίας SEO, είτε μόλις ξεκινάτε την καριέρα σας, ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μείνετε ενήμεροι, για το τι συμβαίνει στον κλάδο:

1. Εγγραφείτε σε κορυφαία ιστολόγια SEO και ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεν είναι μυστικό, ότι η Google είναι ο κορυφαίος σκύλος στον τομέα των μηχανών αναζήτησης. Από τον Φεβρουάριο του 2022, αντιπροσωπεύει το επιβλητικό 92% του μεριδίου αγοράς των μηχανών αναζήτησης, κάτι που θα περιμένατε πιθανώς από μια εταιρεία, της οποίας το όνομα έχει γίνει ρήμα, που σημαίνει «ψάχνω». Και επειδή η Google είναι ο βασικός παίκτης στον τομέα, οποιοσδήποτε επαγγελματίας SEO χρειάζεται να φροντίζει να ελέγχει το Κεντρικό Ιστολόγιο Αναζήτησης Google σε τακτική βάση. Εκτελείται από την ίδια την εταιρεία της μηχανής αναζήτησης. Εκεί μπορείτε να βρείτε επίσημες ενημερώσεις στον βασικό αλγόριθμο Αναζήτησης Google, ανακοινώσεις σχετικές με νέες δυνατότητες αναζήτησης και άρθρα σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές SEO.

2. Εγγραφείτε σε κοινότητες και φόρουμ

Το SEO είναι μια κοινότητα και οι επαγγελματίες λατρεύουν να μοιράζονται τις γνώσεις τους. Η συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων γνώσεων διασφαλίζει, ότι οι στρατηγικές σας είναι αποτελεσματικές και σας δίνουν τις ταξινομήσεις σελίδων, που επιθυμείτε. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό, είναι να διαβάζετε και να συμμετέχετε σε φόρουμ για το θέμα.

seo

3. Για άτομα με συγκεκριμένες ερωτήσεις, το Quora είναι μια εξαιρετική πηγή.

Σχεδιασμένο ως μέρος ανταλλαγής γνώσεων, επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ερωτήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους απαντώνται από την κοινότητα.

4. Ενημερώστε τη ροή ειδήσεων σας και ακολουθήστε τους ηγέτες σκέψης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είτε τα αγαπάτε, είτε τα μισείτε, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι τα social media έχουν αλλάξει τον κόσμο. Και αν δεν τα χρησιμοποιείτε επαγγελματικά, χάνετε μια τεράστια ευκαιρία. Το Twitter, το LinkedIn, ακόμη και το Facebook, σας δίνουν απαράμιλλη πρόσβαση σε επαγγελματίες, που έχουν δημιουργήσει την καριέρα τους μοιράζοντας την εμπειρία τους. Με μερικά κλικ, μπορείτε να αρχίσετε να λαμβάνετε τις σκέψεις ανθρώπων, που ασχολούνται με το SEO. Με την ενημέρωση της ροής ειδήσεων σας για να συμπεριλάβετε αυτά τα άτομα, όχι μόνο θα επωφεληθείτε από το τεράστιο επίπεδο γνώσης που μοιράζονται, αλλά θα διασφαλίσετε, ότι θα παραμένετε ενήμεροι για τυχόν εξελίξεις στον κόσμο του SEO.

5. Ακούστε Podcast

Έχετε πολλές άλλες δεσμεύσεις και δεν έχετε πάντα ώρες να αφιερώσετε στην περιήγηση στο Διαδίκτυο για να παρακολουθείτε τις πιο πρόσφατες βέλτιστες πρακτικές; Για άλλη μια φορά, η σύγχρονη τεχνολογία έρχεται να δώσει τη λύση. Τα podcast είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λαμβάνετε αξιόπιστες συμβουλές απευθείας από αξιόλογους ειδικούς του κλάδου. Και μπορείτε να τα ακούτε οπουδήποτε, από το μετρό και το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της πρωινής σας μετακίνησης προς τη δουλειά ή κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

podcast

6. Παρακολουθήστε βίντεο YouTube και Webinars SEO

Είστε αρκετά μεγάλοι για να θυμάστε πώς ήταν η ζωή πριν από το Διαδίκτυο; Αν ναι, πιθανότατα θυμάστε την απογοήτευση που προέκυπτε, όταν έπρεπε να καταλάβετε ορισμένα πράγματα μόνοι σας, αντί να βγάλτε το τηλέφωνό σας και να παρακολουθήσετε ένα γρήγορο εκπαιδευτικό βίντεο. Ευτυχώς ή δυστυχώς, οι παλιές εποχές είναι πίσω μας και τώρα έχουμε πρόσβαση σε έναν άνευ προηγουμένου όγκο πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων χρήσιμων βίντεο σε πλατφόρμες, όπως το YouTube και διαδικτυακών σεμιναρίων, που φιλοξενούνται από ειδικούς. Πολλοί ηγέτες στον τομέα του SEO έχουν κανάλια στο YouTube ,όπου ανεβάζουν τακτικά περιεχόμενο. Αυτά τα συνήθως σύντομα βίντεο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να πάρετε γρήγορες συμβουλές και να βρείτε λύσεις σε προβλήματα, που αντιμετωπίζετε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll to Top