5 συμβουλές με βάση το SEO για αύξηση της επισκεψιμότητας!

domain name

Το SEO είναι ένα απαραίτητο κομμάτι στην προώθηση του περιεχομένου σας. Εάν επιθυμείτε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, τότε θα ήταν καλό να τηρείται τους κανόνες του SEO. Το πρώτο βήμα για να το πετύχετε αυτό είναι να έχετε ένα περιεχόμενο γραμμένο με βάση το SEO. Καθώς επίσης και να τηρείτε τους απαραίτητους κανόνες γύρω από τις εικόνες και τους υπερσυνδέσμους. Φυσικά, αυτά δεν είναι αρκετά από μόνα τους. Θα χρειαστεί να δώσετε έμφαση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη διαφήμιση.

5 τρόποι για αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας

  1. Δομήστε τις αναρτήσεις σας.

Το περιεχόμενο της ανάρτησής σας μπορεί να είναι υπέροχο, αλλά μπορεί εύκολα να χαθεί σε μια μη οργανωμένη, αναποτελεσματική μορφή. Η διάσπαση του περιεχομένου σας σε μικρότερες παραγράφους με τίτλους κάνει πιο εύκολη την ανάγνωση και θα κρατήσει τους αναγνώστες σας αφοσιωμένους. Για τις μηχανές αναζήτησης, η οργάνωση back-end είναι επίσης κλειδί. Η χρήση της κατάλληλης ιεραρχίας ετικετών κατά την προσθήκη ετικετών σε τίτλους (H1 για τίτλους, H2 για υπότιτλους) είναι σημαντική για τη διατήρηση ενός καλά δομημένου άρθρου.

  1. Ενσωματώστε εικόνες

Κάντε τις αναρτήσεις σας να τραβάνε το μάτι με εικόνες! Οι άνθρωποι είναι οπτικοί. Η προσθήκη μιας εικόνας μαζί με την ανάρτηση του ιστολογίου σας μπορεί να κάνει μεγάλη εντύπωση. Έχετε λογαριασμό στο Pinterest; Εκτός από την προώθηση των ιστολογίων σας στα άλλα κανάλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι αναρτήσεις με εικόνες μπορούν επίσης να καρφιτσωθούν, προσθέτοντας έναν άλλο δρόμο για την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

social media
social media
  1. Προωθήστε το περιεχόμενο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα ισχυρό εργαλείο, που μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της απήχησης του περιεχομένου σας και στην προώθηση της κοινής χρήσης. Δημοσιεύστε κάθε νέο άρθρο σε ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σε φόρουμ, χρησιμοποιώντας ελκυστικές περιγραφές και παρότρυνση για δράση. Δεδομένου ότι, η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έγκειται στην κοινή χρήση, είναι επίσης σημαντικό να έχετε κουμπιά κοινής χρήσης σε κάθε ανάρτηση του ιστολογίου σας. Εάν θέλετε περισσότερο έλεγχο του τρόπου εμφάνισης των συνδέσμων σας όταν κοινοποιούνται, η εφαρμογή των καρτών Twitter για Twitter ή Open Graph για Facebook (τεχνική) μπορεί να δώσει ώθηση στους κοινόχρηστους συνδέσμους σας και μπορεί να βοηθήσει στην αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων.

  1. Προωθήστε την κατασκευή φυσικών συνδέσμων

Οι σύνδεσμοι εξακολουθούν να είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατάταξης για το SEO. Η σύνδεση με τα δικά σας άρθρα ή ιστότοπο στην ανάρτησή σας διασφαλίζει έναν σύνδεσμο πίσω στον ιστότοπό σας, εάν το άρθρο σας παραληφθεί από άλλο ιστότοπο. Εάν γίνετε δημιουργικοί με άλλους τύπους περιεχομένου, όπως γραφήματα και βίντεο, η προσθήκη ενός κώδικα ενσωμάτωσης στον ιστότοπό σας συμβάλλει στην προώθηση της κοινής χρήσης περιεχομένου και προσθέτει επίσης έναν σύνδεσμο πίσω στην αρχική πηγή. Η δημιουργία εξαιρετικού περιεχομένου SEO συμβάλλει στην αύξηση της δυνατότητας κοινής χρήσης και της πιθανότητας, ότι άλλοι ιστότοποι θα συνδεθούν σε αυτό. Επομένως στοχεύστε στην ποιότητα!

internal links
internal links
  1. Παρακολουθήστε τη δραστηριότητά σας

Μείνετε ενημερωμένοι για το φιλικό περιεχόμενο SEO παρακολουθώντας τις προσπάθειές σας. Το Google Analytics είναι ένας εύκολος και δωρεάν τρόπος παρακολούθησης των προβολών της σελίδας σας και του μέσου χρόνου, που αφιερώνετε σε μια σελίδα. Ελέγξτε πράγματα όπως το ποσοστό εγκατάλειψης και τον χρόνο στον ιστότοπο, για να πάρετε μια ιδέα για το πώς αλληλεπιδρούν οι χρήστες με τον ιστότοπό σας μετά το κλικ στο περιεχόμενό σας. Αν δείτε μεγάλη πτώση εκτός από τον χαμηλό μέσο χρόνο που αφιερώνεται στη σελίδα, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι το περιεχόμενό σας δεν ήταν σχετικό με αυτό που αναζητούσαν ή, χειρότερα, δεν ήταν ενδιαφέρον. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στον αριθμό των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων (κοινοποιήσεις, likes, κ.λπ.) για να πάρετε μια ιδέα για το virality της ανάρτησής σας. Η απλή εξέταση αυτών των απλών μετρήσεων μπορεί να σας δώσει μια καλή ιδέα για το ποια κομμάτια περιεχομένου είναι καλά αποδεκτά και αρέσουν, ώστε να μπορείτε να αναπαράγετε αυτό το είδος περιεχομένου στην πορεία.

Τόσο το SEO όσο και η συγγραφή περιεχομένου είναι σημαντικά κομμάτια στο παζλ, επομένως είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ποιοτικές τεχνικές και για να εξασφαλίσετε υψηλότερη επισκεψιμότητα και αφοσίωση στον ιστότοπό σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το SEO, το περιεχόμενο ή τον τρόπο συνεργασίας τους, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες συμβουλές γραφής SEO!

Scroll to Top