Χρώματα ιστοτόπων : Πώς βοηθούν την επιχείρηση σας;

Digital marketing

Γνωρίζατε ότι συγκεκριμένα χρώματα προκαλούν στους ανθρώπους να αισθάνονται και να ανταποκρίνονται με διαφορετικούς τρόπους; Είστε σε σύγχυση από τον αριθμό των πιθανών χρωματικών παλετών ιστότοπου; Δεν ξέρετε ποιο να επιλέξετε;

Όλοι έχουν αγαπημένα χρώματα. Αλλά ένας εξειδικευμένος σχεδιαστής κατανοεί τη σημασία της αξιολόγησης ενός χρωματικού συνδυασμού με βάση τη μάρκα. Οι έννοιες των χρωμάτων. Και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προωθούνται.

Τα χρώματα προκαλούν στην πραγματικότητα συναισθηματικές αντιδράσεις με βάση την παλέτα που χρησιμοποιείτε.

Οι καλές χρωματικές επιλογές απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό.

Μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο ένας επισκέπτης ερμηνεύει αυτό που βλέπει όσο η διάταξη και η τυπογραφία ενός ιστότοπου — και, όταν γίνονται σωστά, μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην αξιολόγηση της επωνυμίας από κάθε επισκέπτη στο σύνολό της.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στο γιατί έχει σημασία η επιλογή των σωστών χρωμάτων για τον ιστότοπό σας.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το χρωματικό σας σχέδιο;

Πριν προχωρήσουμε στη διαδικασία επιλογής ενός συνδυασμού χρωμάτων για τον ιστότοπό σας, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ακριβώς γιατί ο συνδυασμός χρωμάτων του ιστότοπού σας είναι τόσο σημαντικός. Μπορεί να νομίζετε ότι είναι το περιεχόμενο που έχει πραγματικά σημασία. Και αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι το παν.

Οι άνθρωποι αγαπούν το περιεχόμενο. Ελκύονται από φρέσκες φωνές και δελεαστικές πληροφορίες, αλλά πρέπει πρώτα να τραβήξετε την προσοχή τους. Εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι οι παλέτες χρωμάτων του ιστότοπου.

Εάν επιλέξετε τον σωστό συνδυασμό χρωμάτων ιστότοπου, έχετε την ευκαιρία να βελτιώσετε δραστικά την εμπειρία των επισκεπτών σας με το περιεχόμενό σας.

Να πώς:

1. Δημιουργήστε αναγνώριση επωνυμίας

Ο ιστότοπός σας είναι ουσιαστικά το σπίτι της εταιρείας σας στο διαδίκτυο.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι μια ακριβής αναπαράσταση της επωνυμίας σας. Και πέρα ​​από αυτό, πρέπει να είναι αρκετά αξιομνημόνευτο ώστε οι χρήστες να επιστρέψουν μετά την πρώτη τους επίσκεψη.

Εξάλλου, πολλοί από τους επισκέπτες σας δεν θα είναι έτοιμοι να κάνουν μια αγορά ή άλλη σημαντική μετατροπή κατά την πρώτη τους επίσκεψη — και πρέπει να θυμούνται την εταιρεία σας για να επιστρέψουν και να προβούν σε αυτές τις ενέργειες.

domain-names
domain-names

Ευτυχώς, το χρώμα αυξάνει την αναγνώριση της μάρκας κατά 80%.

Επομένως, εάν η εταιρεία σας έχει ήδη ένα καθιερωμένο συνδυασμό χρωμάτων, είναι απαραίτητο να το συμπεριλάβετε στον σχεδιασμό του ιστότοπού σας. Αυτό θα διευκολύνει τους επισκέπτες να το συνδέσουν αμέσως με άλλα μέρη που έχουν δει την επωνυμία σας.

Επιπλέον, εάν ο συνδυασμός χρωμάτων σας είναι συνεπής σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας, θα γνωρίζουν ότι έχουν έρθει στο σωστό μέρος όταν επιστρέψουν, ανεξάρτητα από την ακριβή σελίδα στην οποία προσγειώνονται.

Πέρα από το να λέτε στους χρήστες ποια είναι η εταιρεία σας, η σχεδίαση ιστού σας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην άμεση κρίση των χρηστών για την επωνυμία σας.

Σύμφωνα με μια έρευνα, το 94 τοις εκατό των ερωτηθέντων ονόμασαν το σχεδιασμό ιστοσελίδων μεταξύ των βασικών οδηγών για τις πρώτες εντυπώσεις του ιστότοπου.

Φυσικά, η σχεδίαση ιστοσελίδων περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από ένα απλό χρώμα.

Όμως, δεδομένου ότι το χρώμα είναι ένα από τα πιο προφανή στοιχεία στον ιστότοπό σας και ένα από τα μόνα που μπορεί να διακρίνει ένας χρήστης μέσα σε αυτά τα αρχικά 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου, η παλέτα σας μπορεί να κάνει ή να χαλάσει την αξιολόγηση του χρήστη για την εταιρεία σας.

2. Διαμορφώστε πώς αισθάνονται οι επισκέπτες για τον ιστότοπό σας

Ως ένα βαθμό, ο λόγος για αυτό είναι ξεκάθαρος. Εξάλλου, το χρώμα είναι μια από τις πιο εύκολες πτυχές μιας σελίδας για να «καταλάβουμε». Μπορεί να αξιολογηθεί σχεδόν αμέσως και δεν απαιτεί από τους επισκέπτες να αξιολογήσουν το αντίγραφο ή άλλα μηνύματα.

Αλλά είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο ρόλος που παίζει η ψυχολογία του χρώματος σε αυτές τις άμεσες κρίσεις. Πολλές εταιρείες επωφελούνται από αυτές τις συνδέσεις.

3. Αναπτύξτε την αίσθηση της τάξης

Εκτός από τις συναισθηματικές αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσουν τα μεμονωμένα χρώματα που επιλέγετε, είναι επίσης απαραίτητο να εξετάσετε τον τρόπο με τον οποίο τα χρώματα στον ιστότοπό σας αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι εξετάζοντας μερικές βασικές αρχές της θεωρίας χρωμάτων.

2 σκέψεις για το “Χρώματα ιστοτόπων : Πώς βοηθούν την επιχείρηση σας;”

  1. Παράθεση: Σχεδιασμός ιστοτόπων φωτογραφίας: Πώς να κάνετε τον ιστότοπο ενός φωτογράφου να ξεχωρίζει! - Κατασκευή ιστοσελίδων

  2. Παράθεση: Branding: Γιατί χρειάζεστε το ιδανικό λογότυπο για την επιχείρησή σας; - Κατασκευή ιστοσελίδων

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top